Bakgrund

lördag 20 april 2013

Kokosfettets verkan i kroppen

Vi har har haft slut på kokosfettet några dagar och vi beställer från LCHF-butiken + att det blev helg...så det hann bli nästan en vecka utan.  Tänk att man längtade efter kokosfettet ;)  det trodde jag nog aldrig.
Dessutom så skrev någon inne i våran grupp om att hon upptäckt att hon börjar frysa av just kokosfettet.

Jag kan berätta vad som hände den veckan vi var utan, en mycket intressant upplevelse;)
Jag mådde väldigt dåligt av mina Klimakterieproblem innan jag började med LCHF, efter 8v av omställningsproblem från helvetet så uppenbarade sig en dag då allting bara kändes så himla bra. 
Är det så det känns att stöta på Jesus????   hahaha;)

Jag hade blivit av med mina svettningar, min orkeslöshet och hade börjat frysa vilket jag inte gjort på många år. Nu när kokosfettet tog slut återkom dessa svettningar ganska så brutalt.....kändes ju mindre bra kan jag säga.

Nu har vi laddat upp med kokosolja igen och jag har stekt allting i detta, haft i sås och på annat sätt i maten. 

MBC dricker vi ca 2/dag.....nomnom;)
Å vad händer???.......jo nu är åter händer och fötter iskalla och jag fryser inifrån märgen igen.
Jag hamnar i Ketos med andra ord.....jag förbränner!!

Detta är en rolig upptäckt, att Kokosolja kan styra kroppen så pass;)

Jag måste gladeligen tala om att jag tappar ganska så precis 2kilo/veckan , helt utan träning;)
Ibland så händer det!!!!
2 kommentarer:

 1. Tack för kommentar. :)
  Ja det har kunna bli massvis med kakor, bullar och allt möjligt skit när jag struntade i LCHF för en period. Orkade helt enkelt inte, med allt runt omkring mig. Om det skulle ha räckt med 1 kaka, 1 bulle eller så har det väl kanske varit ok men nejdu det kunde bli kopiösa mängder, typ som o äta sig mätt på sånt. Så i det läget är det, allt eller inget! Och då blir det ju inget. Har inte ens våga baka nåt LCHF ännu, för jag är rädd att man ska äta upp allt. Väntar lite med det.

  SvaraRadera
 2. Jag vet precis hur du hade det, jag är exakt lika dan.
  Börjar jag äta så kan jag inte sluta, kunde trycka i mej hur mycket som helst. Jag har bakat en tårta när jag fyllde och en sockerkaka.
  Men tårtan i kylskåpet fick mej att tänka på den det första jag gjorde när jag vaknade, under dagen.....räddningen var att den fick en bismak av Sukrinet som blev starkt annars hade jag tryckt i mej hela. Så oavsett vad dom som säljer kokböcker säger så ska man hest hålla sig undan godsaker.

  SvaraRadera