Bakgrund

söndag 14 april 2013

Det bästa med lchf är att man mår så himla bra, våran viktresa fortsätter och det går sakta men säkert nedåt för båda två. Jag släpper mellan 1-3 kilo i veckan och det är perfekt för snabbare ska det nog inte gå om kroppen ska hinna med.

Det är skönt när man känner att det övergår till rutin, när man på morgon och kväll tex myser till det med en Magic Bullet Coffe och magen blir lugn och man mår så bra;)

Kokosfett går det åt något så in i skogen här.
Vi köper från LCHF-butiken i Malmö 1 kilo åt gången men nu beställde vi 3 kilo. 
Ja...dom fettskrämda får nog chocken men vi märker sådan skillnad.  Nu har den tagit slut så vi har varit utan ett par dagar och hungern kommer smygande hela tiden faktiskt.
Men på Måndag så kommer det nog så då jädrar;)

Jag har uteslutit mjölkprodukter nu sedan ca 1 vecka och jag känner verkligen vilken skillnad det blir.
Mjölk har jag däremot inte druckit på 9-10 veckor.
Jag tror helt klart jag mår bättre i kroppen utan dessa produkter, men man får ju tänka om lite ang såser osv men det är inget problem.
Min man däremot kan inte släppa mjölken alls...
så han har börjat med den igen och han tror det kommer fungera ändå.  Ja inte vet jag men tveksam är jag...

Jag känner mej tyvärr lite trött på blomkål och broccoli så jag äter mest vanlig sallad nu. Äter 1 knippa broccoli varje middag så jag får i mej lite nyttigheter däremot.

Alla som känner mej tror väl jag fått hjärnblödning eller liknande;).....jag har alltid varit som ett glödande element.
Jag har tex inte haft strumpor på mej på hela vintern, har svettats jättelätt, frusit ut andra familjemedlemmar pga att jag inte klarar värmen inne, duschar jag efter mannen så har jag blivit skållad för det har gjort ont i skinnet med varmt vatten, han däremot mer eller mindre vrålar om han duschar efter mej för han tycker vattnet är iskallt;)

NU.....jag fryser mer eller mindre ständigt. förutom när jag äter för då känner jag hur en värme sprider sig inom mej.
Det är väldigt obehagligt att frysa men helt underbart för då kan man klä på sig.....och vetskapen att jag fryser för att jag förbränner fett är ju väldigt välkommen.

Så det är ett ganska nytt liv måste jag nog säga.
Å vi trivs ;)


7 kommentarer:

 1. Oj, vad jag känner igen mej! Värmepanna, utfrysning av familjemedlemmar, massor av sallad till det mesta, m.m däremot är jag lik din man... näst intill omöjligt att släppa mjölken, har över hälften i kaffet men just nu använder ag soyamjölk. Vad är Magic Bullet Coffe? kanske nåt för mej att testa :)
  ps. lägger till dej i min länklista om det är okey

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej.
   Idag började han nog inse att det stoppar hans viktnedgång, han undrade även om jag trodde osten han äter kan stoppa.
   Så vi får se om han kan sluta nu;) Jag mår faktiskt mycket bättre i min värk jag har i kroppen sedan jag slutade med mjölk så jag tror inte den är bra. Men det är en svår produkt att sluta med för många.

   MBC är 2-3dl kaffe och 1-2msk kokosfett + 1-2msk smör
   Detta mixas en stund så blir det en skummig jättegod kaffe fylld med nyttiga fetter som vi behöver.

   Klart du får lägga mej i din länklista;) helt okej

   Radera
 2. har varit riktigt duktig de senaste dagarna och bytt mjölken mot äggmjölk, jag kör den enklaste varianten 20gr osaltat smör, 2 ägg, 3dl kokande vatten och så tar jag en slatt grädde i för smaken:) hoppas det kan va nåt för maken :)
  Har beställt kokosfett nu ;)

  SvaraRadera
 3. Härligt;) Äggmjölk är såå gott och mättande.
  Ett glas på kvällen med vaniljpulver och kanel/kardemumma och John Blund kommer direkt;)

  Jag köpte osaltat smör till mbc för jag tänkte att det blir godare utan salt men jag tyckte inte det....å jag är sådan som dricker mycket vatten för jag blir ganska törstig av lchf så behöver jag nog saltet. Jag får väldigt lätt kramp både vid för mycket och för lite vatten. Ständig balansgång;)
  Beställde du från lchf.butiken?

  SvaraRadera
 4. Det är maken som beställer och vi har ett ställe där vi beställer alla vitaminer och annat så vi slipper frakten ;) När det gäller kramp i benen så dricker jag calmag (kalcium och magnesium och vinägeri avvägd blandning för att tas upp ordentligt i kroppen) Väntar med spänning på kokocfettet så jag får testa Magic Bullet Coffe.. det är lite spännande för jag kan ha liiiite svårt för kokos. Min man älskar doften och envisas med tvålar med kokosdoft... inte min favorit ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dessa som jag köper är Deodoriserade , dvs smak och lukt är borttaget. Våran första burk kokosfett var med smak men det är ingen höjdare måste jag säga. I kaffet går fet faktiskt bra men vi som steker allt skulle inte klara smaken av kokos på allting.
   Men prova denna du köpt, så får du byta till smaklös sedan om du inte gillar den

   Radera
  2. oj vad glad jag blir... finns det utan smak?! Yessss!!! nu kan ag inte vänta. Tack för dom orden :D

   Radera